Misli uz kavu

Mystery Blogger Award

Mislim da ne postoji bolji način upoznavanja kolega blogera od igranja ovih zanimljivih igrica. Baš me iznenadio, a i razveselio poziv za sudjelovanje. Nominirala me Ivana s bloga Orbis marketing koja fantastično piše, a njezini članci su uvijek zanimljivi i poučni i, najbolje od svega, motivirajući.  Zahvaljujem na nominaciji 🙂 Pa krenimo prvo s pravilima.

Pravila igranja su sljedeća:

 1. Podijelite logo Mystery nagrade u naslovu posta
 2. Ne zaboravite podijeliti pravila
 3. Budite ljubazni i zahvalite onome tko vas je nominirao. Običaj je podijeliti link, ali kažu svi da može i čokolada 🙂
 4. Recite svojim čitateljima tri stvari o sebi
 5. Odgovorite na postavljena pitanja
 6. Slobodno iznenadite i nominirajte 10 do 20 drugih blogera i obavijestite ih o tome
 7. Postavite im pet pitanja. Nije nužno biti ozbiljan i ne postoje glupa pitanja
 8. I za kraj malo samoreklame – podijelite link do svog najboljeg posta/postova. Budite skromni, kažu da je to neka vrsta vrline.

Tri stvari o meni

 • Rodila sam se u pogrešno vrijeme

Jednostavno sve stvari koje volim nisu trenutno aktualne. Volim glazbu iz osamdesetih, Queense, Stinga, Bruce Springsteena, Roxette, U2, Bijelo dugme… Volim knjige i serije smještene u viktorijansko doba, volim gledati i čitati o njihovim raskošnim haljinama, običajima, a najviše od svega uživam u njihovim specifičnim dijalozima. Iz njihovih razgovora izvire načitanost, bogatstvo rječnika, promišljenost prije izgovaranja rečenice… Jednostavno sam očarana romantikom prošlog vremena, a onda s druge strane…

 • Obožavam akcijske filmove

Spiderman, Iron Man, Hulk, Thor, Wonder Woman, sve Marvelove filmove i filmove DC Comicsa sam pogledala i s oduševljenjem čekam izlaske svih novih nastavaka, prequela i sequela. Umri muški mi je, ono, fantastičan! Nekad ne mogu sama povjerovati u to da u istom danu mogu biti tako sentimentalna, plakati na happy end u filmovima i onda navečer pogledati Umri muški i jednako uživati.

 • Ne snalazim se u prostoru

Jednostavno sam se rodila bez osjećaja za prostor. Ja ne mogu shvatiti kako su naši roditelji mogli živjeti bez GPS-a i putovati, obilaziti i uz to cijelo vrijeme pamtiti gdje idu da bi se mogli vratiti kući. Meni je to nepojmljivo. Ja kada uđem u neku zgradu i idem na kat po stepenicama koje su zaobljene, kada se popnem na kat, ne mogu se uopće orijentirati gdje sam i što mi je s koje strane. Ne ide. Nedavno sam se u Zagrebu izgubila u kafiću, toalet je bio na drugoj strani od našeg stola, negdje dolje u podrumu i kada sam izašla, nisam imala pojma gdje mi sjedimo. Ja jednostavno ne razmišljam o tome gdje hodam, kako ću se vratiti, ja samo idem i razmišljam o nekakvim bedastoćama, a kad se vratim u realnost, nemam pojma gdje sam. Btw, bila sam u izviđačima pet godina. Pratila karte, kompase i snalazila se u šumi. Aha, moš’ mislit. Išla sam gdje su mi drugi rekli da idem.

Pitanja koja mi je postavila Ivana – Orbis marketing.

 1. Koju zemlju ili grad biste najviše voljeli posjetiti?

Najviše bih voljela posjetiti Englesku, točnije mala engleska sela. Obožavam seriju Umorstva u Midsomeru i zaljubila sam se u ta mjesta u kojima je serija snimana. Volim izgled njihovih kuća, unutrašnjost, volim te njihove uređene parkove i okućnice prepune cvijeća. Taj šarm engleskih sela i njihova želja za očuvanjem starina i tradicija me oduševljavaju. Tu sam destinaciju odabrala i za svoj honeymoon tako da, Midsomer Norton, vidimo se 😊

 1. Volite li više blještavilo i buku velikog grada ili ste više za mir i tišinu predgrađa ili sela?

Definitivno mir i tišinu predgrađa ili sela. Vjerojatno zato što živim u malom slavonskom selu, navikla sam na mir, tišinu i sporiji, opušteniji životni ritam. Kada odem nekoliko puta godišnje u Zagreb, osjećam se kao Alisa u zemlji čudesa i ne snalazim se nikako. Probijam se kroz gomile ljudi, pazim da me tramvaji ne pokupe, auti trube, kafići svi prepunjeni, ajme meni… Volim posjećivati gradove, obilaziti, ali uvijek se volim vratiti onom idiličnom seoskom miru.

 1. Što je najgora stvar koju vam netko može reći?

Veliki sam zaljubljenik u knjige i čitanje i to svi znaju. I nema mi gorega, ali stvarno nema, kada me netko vidi da čitam na ulici ili u kafiću i kaže: „Je l’ tebi toliko dosadno pa čitaš?“ Ajme meni, što reći na to? Obično se glupavo nasmijem i to je to. A zapravo bih ga htjela posjesti kraj sebe, naručiti mu kavu, i krenuti sa objašnjavanjem zašto čitam i pišem, zašto uživam u tome i preporučiti mu za početak nekoliko knjiga.

 1. Da ste drvena bojica koje biste boje bili i zašto?

Crvena. Odmah mi je crvena pala na pamet. Crvenu boju obožavam, imam jedino crvene ruževe za usne i jedino crveni lak za nokte. Iako, zanimljivo, nemam ni jedan komad crvene odjeće. To mi je boja ljubavi, strasti, samopouzdanja, baš onako jedna snažna boja. Kažu da luči adrenalin i djeluje izrazito motivirajuće. Tako da, da sam bojica, voljela bih bojati crveno.

 1. Što je najgluplja ili najbeskorisnija stvar koju ste ikada kupili, ali niste požalili radi toga?

Volim kupovati rokovnike, notese, planere, lijepe bilježnice. Znam da oni svakako nisu ni glupi ni beskorisni, ali kad vam hrpa rokovnika stoji prazna, a vi i dalje kupujete neki lijepi kad ga vidite, onda se zaista zapitam čemu više budući da ih ne koristim. Jednostavno, koliko god ja htjela, nisam jedna od onih osoba koja zapisuje uredno svoje planove, misli, ideje. Kod mene je to sve nažvrljano po usputnim papirićima koji su zatim gurnuti u jedan od tih rokovnika u nadi da ću ih možda lijepo prepisati. Ali unatoč tome, ne žalim ni za jednim koji sam kupila. I namjerno kupujem one na kojima ne piše godina ni datum jer znam da ih neću iskoristiti u toj godini za koju su namijenjeni. Jednostavno znam da će u njih jednog dana biti nešto zapisano. I to nešto bit će od značajne važnosti.

Pitanja za druge blogere:

 1. Budući da ja stalno pričam o knjigama, moram pitati, koju ste zadnju knjigu pročitali koja vas je baš ono prodrmala i o kojoj ste danima razmišljali?
 2. Kako izgleda vaš savršeni izlazak?
 3. Kako je izgledao onaj ključni trenutak u kojem ste se odlučili pokrenuti blog?
 4. Na koju svoju osobinu ste ponosni?
 5. Da imate samo jedan savjet dati mlađoj verziji sebe, koji bi to bio?

Za ovu igru dalje nominiram Fantasy by Sofia, osoba koja tako dobro piše, ima vlastitu knjigu i koja uz to još tako brzo piše da ja ne znam od kuda sve to izlazi. Također nominiram i Andrea u svijetu odraslih, ne znam puno o njoj, ali mi je simpatična i voljela bih je pobliže upoznati.

Za kraj, moji postovi. Hm, prema statistici najposjećenija je recenzija knjige Seksualni život moje ujne, a meni su još jako dragi tekstovi Zašto čitam? i Čitateljski klub i kako je sve počelo…

To su bili moji odgovori, a sada se veselim čitanju tuđih.

You Might Also Like...

3 Comments

 • epicfantasyweb
  January 17, 2018 at 8:49 pm

  Hello opet 😁 već sam učestvovala, ali mogu da ti odgovorim u komentaru ako želiš 😉

  • Andrea Kramar - Kava u pet
   January 17, 2018 at 8:52 pm

   A joj, nisam znala.. Ali može, baš me zanimaju tvoji odgovori 🙂

   • epicfantasyweb
    January 17, 2018 at 9:27 pm

    Oki, da vidimo šta sam zadnje pročitala…
    1. Čitam dosta, a ništa me ne tjera toliko na razmišljanje koliko knjige za fakultet. Pretpostavljam da me se najviše dojmio Skot Linč i knjige o Loku Lamori.
    2. Moj savršeni izlazak je kad se opustim uz meni drage osobe
    3. Više kao ključnih mjesec dana 😁 blog je nastao kad više nisam mogla da sve držim u sebi. I mogu ti reći da prija imati blog 😀
    4. Nemam pojma. Nemam ništa osobeno što nemaju drugi. Poznajem ljude koji bolje pišu, jače treniraju, više se posvećuju porodici, poslu, hobijima. Poznajem i one koji su bolji prijatelji. Tako da, jednostavno, nemam pojma 😆 možda to da u svakoj situaciji vidim humor.
    5. Uči, genije, uči!
    To bi, kao, bilo to 😇

Leave a Reply